Україна не отримувала від Польщі офіційної інформації про блокування автобусів на кордоні

Україна не отримувала від Польщі офіційної інформації про блокування автобусів на кордоні

Укрінформ
Держприкордонслужба не отримувала офіційної інформації від польської сторони про блокування руху будь-яких категорій транспорту, крім вантажного.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Інформацію від польських прикордонників про те, що протестувальники на території РП блокують рух для інших категорій транспорту, крім вантажних, ми не отримували. Фактично ми бачимо по українським пунктам пропуску, що і легкові авто і автобуси перетинають кордон в бік Польщі після оформлення в українських пунктах пропуску, і польська сторона їх приймає", - сказав речник. Також він додав, що легкові автомобілі і автобуси, які слідують з Польщі, прибувають в українські пункти пропуску.

Читайте також: Український консул виїхав на КПП «Дорогуськ» через блокування пасажирських автобусів

Демченко зауважив, що увага зараз прикута до відео де польські протестувальники блокують рух автобусів у напрямку пункту пропуску "Ягодин". "Але зазначу, що офіційної інформації від польської сторони ми не маємо", - додав речник.

Водночас він зазначив: складно сказати, чи не ускладнений рух на автошляхах, що ведуть до кордону, і на яких перебувають польські протестувальники.

Читайте також: У Польщі заперечують затримку українських автобусів на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в ДПСУ надали інформацію, що з 9.00 польські протестувальники не пропускають вантажівки через пункт пропуску "Угринів" в напрямку Польщі. Також тримає обмеження руху для вантажних транспортних засобів на напрямку пунктів пропуску "Дорогуськ-Ягодин", "Зосін-Устилуг", "Долгобичув-Угринів", "Гребенне - Рава-Руська", "Медика-Шегині". 11 березня в чергах стояли 1700 вантажних транспортних засобів.

Як повідомив віцепрем'єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, протестувальники і поліція на заблокованому кордоні зупиняють автобуси із пасажирами, які їдуть до Польщі і назад. Консул Генерального консульства України в Любліні виїхав на пункт пропуску "Дорогуськ", де польські протестувальники почали затримувати пасажирські автобуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-