Учасники проєкту «Про війну» вважають недоцільною заборону Telegram

Учасники проєкту «Про війну» вважають недоцільною заборону Telegram

Відео
Укрінформ
Месенджер Telegram треба не забороняти, а використати на свою користь, а будь-які заборони в інформаційній сфері ведуть до тоталітаризму.

Таку думку висловили учасники чергового випуску проєкту “Про війну” — керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко, офіцер управління 12-ої бригади “Азов” НГУ Дмитро “Дипломат” і гість у студії - журналіст Денис Кошельник.

Так, коментуючи дискусії навколо діяльності Telegram, Кошельник сказав, що користі від цієї соцмережі для українського інформпростору набагато більше, ніж шкоди.

Читайте також: Російська «Енігма» ХХІ сторіччя: як Telegram пов’язаний з Кремлем

“Подивіться на Телеграм-пабліки - скільки ми через них зібрали грошей (на потреби ЗСУ – ред.). І ніяка соцмережа не пропустила б те, що ми скидали (публікували — ред.) про свавілля ворога в Телеграмі. І ми більше можемо донести через соцмережі (ніж через інші джерела інформації — ред.)”, - наголосив Кошельник.

Читайте також: Якщо не збирати на армію, то скоро вдягнемо кокошники - блогер Бєдняков

Тим часом “Дипломат” вважає, що ворожа пропаганда у Telegram дає можливість її краще розпізнати, щоб з нею боротися, а будь-які заборони означають тоталітаризм.

“Так, Телеграм — це потужна мережа, яку використовує ворог, і нам потрібно її не закрити й заборонити, а увійти в цю річку й обернути її на нашу користь, бути там справжніми акулами. У нас є можливість цим скористатися й використати інструменти ворожої пропаганди проти них. Якщо все забороняти — це і є шлях до тоталітаризму”, - вважає “Дипломат”.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко висловив сумнів у тому, що заблокувати Telegram технічно можливо.

“У нас багато людей кричать, що треба заблокувати Телеграм. Я їх відправляю до СБУ, Нацполіції, “кіберів”, щоб вони сказали, як це фізично зробити. Але ніхто не йде”, - сказав Коваленко.

Як повідомляв Укрінформ, в українській розвідці визнають, що Телеграм містить у собі низку загроз для безпеки України і потрібно шукати варіанти вирішення цієї проблеми.

Експерти вважають, що з технічної точки зору в Україні можливо заборонити використання месенджера Telegram, але потрібне законодавче рішення.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО “Про війну” говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні. Ведучі – лейтенант, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ої бригади “Азов” НГУ Дмитро “Дипломат”. Вони запрошують до студії медійних персон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-