Із технічної точки зору заборонити Телеграм в Україні можливо - експерт

Із технічної точки зору заборонити Телеграм в Україні можливо - експерт

Укрінформ
В Україні можливо заборонити використання месенджера Телеграм із технічної точки зору.

Про це під час пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив експерт ГО «Інститут Дослідження Кібервійни» Єгор Аушев, відповідаючи на питання, чи можливою є заборона Телеграму в Україні.

«Це вже питання до законодавчої (гілки влади – ред.), до ВР, до депутатів, чи можна це забороняти, чи варто це забороняти. Але точно варто про це почати говорити. Цю тему ми маємо проговорювати. Я знаю, що з технічної точки зору це можливо, із законодавчої – потрібне обговорення», - заявив експерт.

Аушев висловив думку, що Телеграм – це наразі фактично легалізований «даркнет» (повністю анонімна, нерегульована і нікому не підконтрольна частина Інтернету – ред.), у якому зараз ті чи інші особи можуть розповсюджувати інформацію різного характеру, і на цю інформацію немає зовсім ніякого впливу.

«У цьому месенджері розповсюджується дуже багато інформації, зокрема, зливи про наших військових у різних анонімних групах. Там також розповсюджується багато дитячої порнографії, продаж наркотиків. На це ніхто не може впливати, і це та проблема, з якою всі ми живемо на сьогоднішній день», - розповів представник ГО.

Читайте також: Експерти з кібербезпеки радять військовим і членам їхніх родин не використовувати Телеграм

За його словами, експерти закликають українські державні органи звернути на це увагу і обговорити цю тему, у тому числі і з експертною спільнотою.

Заступник голови Центру досліджень Детектора медіа Олексій Півторак закцентував увагу на тому, що Телеграм - не єдиний месенджер у світі, де можна збирати інформацію і спілкуватися.

«І якщо не користуватися Телеграмом, то світ не впаде. Здається, без Телеграму можна прожити, і нічого не постраждає», - вважає Півторак.

Як повідомлялося, керівник Головного управління радіоелектронної боротьби та кібербезпеки Генерального штабу ЗСУ полковник Іван Павленко порадив українцям не користуватися соцмережею Телеграм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-