Міноборони і НАТО домовилися про співпрацю в розширенні можливостей жінок у ЗСУ

Міноборони і НАТО домовилися про співпрацю в розширенні можливостей жінок у ЗСУ

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, спеціальна представниця генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін і голова представництва НАТО в Україні Карен МакТір домовилися про обмін досвідом, консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності у Силах безпеки й оборони України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Учасниці зустрічі обговорили забезпечення принципів гендерної рівності в Збройних силах України та виклики, які нині постають перед військом.

Калмикова повідомила про забезпечення жінок військовою формою та індивідуальними засобами захисту.

Окремо вона зупинилася на роботі з подолання гендерних стереотипів та реалізації потенціалу військовослужбовиць на посадах, які передбачають оперативне планування та командування підрозділами.

“Взаємодія та допомога структур НАТО є вкрай необхідною для нас при практичній реалізації політик гендерної рівності в Збройних силах України. Ми вдячні за ті можливості, які надає Альянс та максимально ефективно використовуватимемо їх для взаємодії та розвитку. Це стосується як навчання, інтелектуальної допомоги, так і допомоги в реалізації проєктів пов’язаних із матеріальним забезпеченням військовослужбовиць”, – наголосила Калмикова.

Читайте також: Шмигаль обговорив із експрем'єркою Фінляндії взаємодію у конфіскації заморожених активів РФ

Також вона повідомила про домовленості щодо співпраці з Nordic Сentre for Gender in Military Operations - офіційним підрозділом у рамках НАТО, який відповідає за навчання з гендерних питань. Центр готовий забезпечити навчання для військовослужбовців ЗСУ.

За словами Фелін, Україна перебуває в унікальній ситуації, тому що у ЗСУ несе службу величезна кількість жінок.

“Одна із цілей нашого візиту - проаналізувати, які ми маємо можливості для надання допомоги Україні. Будемо активно взаємодіяти на шляху до забезпечення можливостей українських жінок у війську”, – заявила представниця генсекретаря Альянсу.

Сторони домовилися про обмін досвідом, консультації та взаємодопомогу щодо імплементації принципів гендерної рівності у Силах безпеки й оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький заявив, що приєднання України до НАТО посилить не тільки Північноатлантичний альянс, а й Чорноморський регіон.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-