Лубінець: Випадки невиплати пораненим військовим «бойових» - неприпустимі

Лубінець: Випадки невиплати пораненим військовим «бойових» - неприпустимі

Укрінформ
Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець вважає неприпустимими випадки, коли військові не отримують з вини командування гарантовані державою виплати у звʼязку з отриманим пораненням.

Про це у Телеграмі поінформував омбудсмен, передає Укрінформ.

"Військовослужбовці в низці випадків не отримують з вини командування гарантованих державою виплат у звʼязку з отриманим пораненням. Змушений констатувати, що такі порушення прав оборонців України є непоодинокими. І це — неприпустимо", - вважає він.

Лубінець зазначив, що раніше він отримав звернення від військовослужбовця, який поінформував, що з 30 грудня 2022 року до 4 березня 2023 року перебував на стаціонарному лікуванні у зв’язку із отриманим пораненням, а також у відпустці за станом здоров’я.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про нові доплати та пільги військовим - депутат

За його словами, за цей період військовому не виплатили додаткову винагороду в 100 000 гривень.

"За результатами вжитих нами заходів реагування та на підставі наданих медичних документів командуванням в/ч була зарахована на картку військовослужбовця зазначена додаткова винагорода з розрахунку 100 000 гривень на місяць. Таким чином, право військовослужбовця на належний рівень грошового забезпечення поновили", - заявив омбудсмен.

На його переконання, захист прав оборонців України, які щодня виборюють право на існування та життя України, має бути пріоритетним для усіх державних органів та їхніх службових осіб.

Читайте також: Усі виплати військовим залишаться на рівні 2023 року - Міноборони

"Виплата "бойових" 100000 грн військовослужбовцям перебуває на моєму контролі", - запевнив Лубінець.

Як повідомлялося, Лубінець заявив, що основи ветеранської політики мають базуватися на чіткому визначенні потреб нинішніх оборонців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-