Клименко: МВС продовжує діалог з Євросоюзом задля розбудови спільної безпекової політики

Клименко: МВС продовжує діалог з Євросоюзом задля розбудови спільної безпекової політики

Укрінформ
МВС України продовжує діалог з ЄС задля розбудови спільної безпекової політики в Європі.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив під час свого виступу на засіданні Ради міністрів ЄС з юстиції та внутрішніх справ, яке відбулося 4 березня, передає Укрінформ з посиланням на сайт МВС.

«Після ухвалення рішення про відкриття переговорів про вступ України до ЄС Міністерство внутрішніх справ забезпечило інтеграцію пріоритетів і завдань, спрямованих на набуття членства в ЄС, до усіх документів стратегічного і поточного планування», - наголосив міністр.

За його словами, в рамках інтеграції до ЄС МВС розробило проєкт плану практичних заходів з реалізації Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку. Триває робота над Стратегією громадської безпеки і цивільного захисту. Розроблено Концепцію безпекового середовища в Україні на 2024–2027 роки. Оновлено Стратегію інтегрованого управління кордонами та Стратегію державної міграційної політики.

«З урахуванням рекомендацій Європейської комісії та на виконання Стратегії боротьби з організованою злочинністю ми продовжуємо впроваджувати методологію SOCTA. Активно застосовуємо методи та принципи кримінального аналізу, стратегічного аналізу та прогнозування, нарощуємо спроможності Ситуаційного центру МВС, вивчаючи передовий європейський досвід», - зазначив Клименко.

Серед уже досягнутих позитивних результатів МВС України міністр відзначив запуск Служби 112, Єдиного реєстру зброї, а також той факт, що за два роки повномасштабної війни не зафіксовано жодного випадку незаконного переміщення зброї за межі України, що підтверджують сусідні країни.

Міністр зазначив, що перед МВС стоять і масштабні практичні завдання з подолання наслідків повномасштабної російської агресії. За 2 роки великої війни слідчими Національної поліції розпочато понад 113 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення окупантами воєнних злочинів.

«Росія має понести кримінальну і фінансову відповідальність за терор цивільного населення та грубі порушення міжнародного гуманітарного права», - наголосив Ігор Клименко.

Глава МВС України підкреслив, що представники Національної поліції та Державної прикордонної служби на постійній основі беруть участь в спільних операціях в рамках мультидисциплінарної програми EMPACT, Стратегії ЄС для Дунайського регіону, Європолу, Frontex.

Своєю чергою єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон відзначила високий рівень співпраці:

«Ми приємно вражені результатами вашої роботи. Ви захищаєте не лише свою територію, а й наші спільні європейські цінності. І стійкість, яку ви демонструєте, вражає. Ми будемо продовжувати підтримку України стільки, скільки це буде необхідно».

Читайте також: Завдяки МВС України зброя із зони боїв не потрапляє до рук злочинців у ЄС - єврокомісар

Як повідомлялося, після російського військового вторгнення в Україну ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала українцям, що рятуються від російських бомб, право легально перебувати на території ЄС та отримувати базові соціальні послуги, включаючи охорону здоров’я, освіту та право на працевлаштування. Тимчасовим захистом у ЄС скористалися більше як 4 мільйони українських громадян, переважно жінок і дітей. Згаданий документ діятиме до березня 2025 року, із можливістю продовження.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-