Прага виділить понад €52 тисячі на підтримку українських студентів - ЗМІ

Прага виділить понад €52 тисячі на підтримку українських студентів - ЗМІ

Укрінформ
Прага надасть некомерційній організації Post Bellum 1,32 мільйона крон (понад 52 тисячі євро) для українських студентів середніх професійних шкіл, які наразі перебувають у Чехії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

У понеділок на засіданні у чеській столиці було схвалено відповідну дотацію. Метою інвестиції стала інтеграція української молоді в освітню систему Чехії та чеське суспільство.

Організація Post Bellum займається реалізацією освітніх та адаптаційних програм для української молоді, яку не прийняли на навчання до чеських навчальних закладів. Метою проєкту є підготовка молодих людей з України до вступу і подальшого навчання у середніх та вищих навчальних закладах Чехії.

Читайте також: Чехія закликає якомога більше країн долучитися до її ініціативи про боєприпаси для ЗСУ

Видання наголошує, що оскільки чеська система освіти відрізняється від української, на думку експертів, українським учням необхідно якомога краще в неї інтегруватися. За їх оцінкою, деякі діти із України досі недостатньо володіють чеською мовою або ж незнайомі зі специфікою чеської середньої освіти, наприклад, з типами навчальних закладів та умовами вступу до них.

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії перебувають понад пів мільйона українців, 380 тисяч з яких прибули до країни з початку розв’язаної Росією повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-