У дисертації Шкарлета визнали плагіат, його можуть позбавити наукових звань

У дисертації Шкарлета визнали плагіат, його можуть позбавити наукових звань

Укрінформ
Національна агенція з питань якості вищої освіти визнала наявність академічного плагіату у докторській дисертації ексміністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Про це Укрінформу повідомили в НАЗЯВО.

"Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти на своєму засіданні 27.02.2024 на підставі подання Комітету з питань етики одноголосно проголосувало за рішення, згідно з яким в дисертації доктора економічних наук С.М.Шкарлета «Формування економічної безпеки підприємств засобами активізації їх інноваційного розвитку» встановлено факти академічного плагіату. Національне агентство прийняло рішення звернутися до Міністерства освіти і науки України з поданням щодо позбавлення С.М.Шкарлета ступеня доктора економічних наук", - йдеться у відповіді на запит Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабінеті Міністрів проводять розслідування щодо звинувачень Шкарлета у плагіаті.

У серпні 2020 року на сайті "Помилки та фальсифікації у наукових дослідженнях" з'явилося повідомлення про наявність академічного плагіату в наукових статтях Шкарлета до докторської дисертації . Комітет з питань етики НАЗЯВО розпочав перевірку інформації щодо порушення академічної доброчесності в наукових роботах Шкарлета після відповідних звернень народної депутатки Інни Совсун, громадських організацій, а також у відповідь на лист секретаріату Кабінету Міністрів.

У вересні 2020 року Комітет з етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти визнав наявність плагіату в трьох роботах на той час т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Читайте також: Важливі законопроєкти: адаптація Митного кодексу до європейських правил та академічна доброчесність

Сам Шкарлет, вже перебуваючи на посаді міністра освіти та науки, заявив, що визначення, що таке плагіат у наукових роботах, мають дати юристи.

У квітні 2021 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Комітету з питань етики НАЗЯВО про встановлення плагіату в наукових роботах Шкарлета.

Сергій Шкарлет очолював МОН з червня 2020 року по березень 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-