У польській поліції пояснили затримання біля кордону українських журналістів «підвищеною пильністю»

У польській поліції пояснили затримання біля кордону українських журналістів «підвищеною пильністю»

Укрінформ
Польська поліція провела затримання двох українських журналістів поблизу кордону з Білоруссю на підставі інформації від місцевих жителів про невідомих, які фотографують і використовують дрон.

Як зазначили в польській поліції, після перевірки журналістів відпустили, всю їхню техніку повернули неушкодженою, повідомляє Укрінформ.

За інформацією правоохоронців, до відділку поліції у Лукові (Люблінське воєводство) звернувся місцевий житель, який розповів про двох чоловіків в автомобілі, що вже дві доби стоїть біля колії поблизу залізничного вузла Голашин, які фотографували та використовували дрон.

Поліція відреагувала на повідомлення і прибула на те місце. За словами правоохоронців, чоловіки назвали себе журналістами, говорили українською. У їхньому автомобілі були електронні пристрої, дрон і камери. Через мовний бар’єр та необхідність перевірки наданих документів правоохоронці вирішили продовжити дії у підрозділі поліції.

Читайте також: У Польщі біля кордону з Білоруссю затримали журналіста Ткача

У польському правоохоронному відомстві наголосили, що всі заходи, які проводились щодо цих осіб, спрямовувалися на “їх встановлення та ретельну перевірку причини їх перебування на залізничному вузлі”. Після перевірки документів, огляду вмісту багажу та оформлення відповідної документації про проведені дії чоловіки залишили приміщення окружної комендатури поліції в Лукові.

“Усі документи та речі їм повернуто. Жоден із чоловіків, щодо яких велися дії, не повідомив у поліцію про пошкодження техніки”, - наголосили у поліції.

Читайте також: Польща готова тимчасово закрити кордон на ввезення агропродукції з України - Туск

Там також зауважили, що під час проведення заходів у підрозділі поліції офіцери підтримували зв’язок із представниками консульства України в РП.

У поліції наголосили, що нинішня ситуація за східним кордоном Польщі “зумовлює підвищену пильність як служб, так і суспільства”. Тож поліція перевіряє будь-яку інформацію від мешканців щодо подій, які можуть становити загрозу державній безпеці. А з огляду на можливість різних провокацій "необхідно діяти швидко”, підкреслили у відомстві.

Як повідомлялося, польські правоохоронці затримали журналіста «Української правди» Михайла Ткача, коли він знімав матеріал про транзит продукції між Польщею, Росією та Білоруссю. Разом із Ткачем затримали й оператора. За словами журналіста, у комендатурі їх допитували не лише поліцейські, а й представники спецслужби.

Від 9 лютого на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-