Реформа шкільного харчування: в Україні готуватимуть «кухарів закладу освіти»

Реформа шкільного харчування: в Україні готуватимуть «кухарів закладу освіти»

Укрінформ
В Україні на базі закладів професійно-технічної освіти з вересня розпочнуть готувати фахівців за новим державним стандартом «Кухар закладу освіти».

Про це під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини» повідомила генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік, передає кореспондент Укрінформу.

«Реформа шкільного харчування здійснюється досить системно. Зрозуміло, що встановивши нове обладнання, але не надавши відповідні інструменти, навички, можливості, матеріали тим, хто безпосередньо щоденно готує їжу, успіх цієї реформи буде сумнівним. Тому Міністерство освіти спільно з Офісом реформ працює над впровадженням нового стандарту «Кухар закладу освіти». Це буде абсолютно нова професія, і ми впевнені, що з вересня розпочнемо підготовку таких фахівців у закладах професійно-технічної освіти», - зазначила Шумік.

Читайте також: Зеленська відвідала школи Тернопільщині та перевірила реформу шкільного харчування

За її словами, нині вже затверджена програма підвищення кваліфікації, яка покриває всі необхідні навички на новому обладнанні та з новими рецептурниками. Зараз триває робота над відповідними матеріалами та поширенням кращих практик.

Шумік додала, що головним завданням таких регіональних форумів є зміна підходів до розуміння правильного і здорового харчування, не забуваючи, що воно має бути смачним.

Як повідомляв Укрінформ, реформу шкільного харчування починають впроваджувати у громадах.

Фото ілюстративне: Олена Зеленська, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-