Інформація про прийом одним з ломбардів у Тернополі біонічних протезів є фейком

Інформація про прийом одним з ломбардів у Тернополі біонічних протезів є фейком

Укрінформ
Інформація про те, що у Тернополі один з ломбардів почав приймати біонічні протези, є неправдою.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, передає Укрінформ.

"Брехня: один з тернопільських ломбардів у своїй рекламі про прийом планшетів та годинників зобразив штучну руку і підписав, що тут можна здати біонічні протези. Про це пишуть проросійські пабліки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фактчекери фактчек-проєкту "БезБрехні" встановили, що насправді у Тернополі немає відділення ломбарду мережі "Парус" ("Парус-Плюс"), і що поширене пропагандою фото – дворічної давнини та з іншого відділення.

Читайте також: Данілов розповів, на які теми націлена російська пропаганда

"У всієї мережі однотипний дизайн брендування і однакова добірка речей, які вони приймають: телефон, дриль, годинник, каблучка, діаманти, комп’ютер. Біонічної руки там немає. На запит розслідувачів у ломбарді заявили, що такого не було і бути не може, а фото з протезом – фотошоп і російська провокація", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у МКІП України поінформували, що інформація про те, що українські дипломати нібито зобов'язані активніше розповсюджувати по світу "бандерівську версію" історії України, у тому числі в країнах глобального Півдня, Африки та Латинської Америки, не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-