На глобальній конференції у Відні відзначили два українські проєкти у сфері інклюзивності

На глобальній конференції у Відні відзначили два українські проєкти у сфері інклюзивності

Фото
Укрінформ
На глобальній конференції Zero Project Conference у Відні за інноваційні рішення у сфері інклюзивності нагородили два українські проєкти – Міністерства соціальної політики та центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" (CSR Ukraine).

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Конференція, яка проходила з 21 по 23 лютого у Віденському відділенні ООН, спрямована на підтримку реалізації Конвенції ООН про права людей з інвалідністю в усьому світі. Участь у ZeroCon24 взяли близько 1000 осіб з понад 100 країн, зокрема України.

Щорічно на конференції, поруч з обміном передовими міжнародними практиками, відзначають кращі проєкти у сфері інклюзивності в усьому світі. Цього року на “Zero Project Award” було подано безпрецедентну кількість проєктів – 526 з 97 країн світу. За результатами відбору переможцями стали загалом 77 інноваційних рішень з 43 країн, які спрямовані на усуненні бар'єрів для людей з інвалідністю у сфері інклюзивної освіти та інформаційно-комунікаційних технологій. Проєкти оцінювалися з точки зору їх інноваційності, впливу та можливостей масштабування.

Нагороду "Zero Project Award" цьогоріч отримали й два українські інноваційні рішення. Зокрема, було відзначено Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС) – проєкт, який реалізується Міністерством соціальної політики України. Його основна мета – спростити доступ до соціальної підтримки для вразливих груп населення, зокрема людей з інвалідністю. ЄІСС дозволяє дистанційно, у тому числі з використанням застосунку "Дія", реєструватися та отримувати соціальні послуги, а також використовувати смартфон для оформлення соціальних послуг, що значно скорочує всі види бюрократії. Через цю систему люди з інвалідністю в Україні також можуть отримувати пряму підтримку від міжнародних організацій та донорів.

"Створення ефективного електронного інструменту для максимальної доступності соціальних послуг у воєнний час – це виклик, яким можна пишатися", - зазначив заступник міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Ще одним українським проєктом, який отримав "Zero Project Award", став онлайн-тренінг "Career Hub Pro: Фриланс" експертної організації "Центр КСВ", яка реалізує проєкти з корпоративної соціальної відповідальності. Програма курсу розроблена в межах програми USAID "Мріємо та діємо" з урахуванням потреб молоді з інвалідністю за трьома напрямками: копірайтинг, графічний дизайн та відеомонтаж.

"Проєкт "Career Hub Pro" – це курси фрилансу для молоді з інвалідністю. Він розпочався рік тому, і на сьогодні ми вже провели три програми для молоді з інвалідністю по дизайну, копірайтингу та відеомонтажу. За два місяці вони можуть почати свій шлях фрилансера", - повідомила у коментарі Укрінформу керівниця Центру "Розвиток КСВ" Марина Саприкіна.

За її словами, спостерігається дуже велика зацікавленість у курсах: "На сьогодні на три програми подалися понад 1 тисяча молодих людей, 250 ми прийняли, 144 завершили навчання і з них 25% вже починають заробляти. Тобто, вони вже стають економічно активними громадянами країни".

Саприкіна додала, що проєкт "Career Hub Pro" дуже легко масштабується, а під час ZeroCon24 одна бельгійська організація вже висловила зацікавленість та бажання перейняти цей досвід.

Читайте також: Безкоштовне інклюзивне таксі для військових успішно працює в Києві

Ініціатива Zero Project була заснована у 2008 році австрійською некомерційною організацією Essl Foundation. За останнє десятиліття у рамках Zero Project було створено глобальну мережу з понад 10 тис. експертів, політиків, корпорацій, науковців та інших людей з інвалідністю та без інвалідності, які сприяють впровадженню Конвенції ООН про права людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, перший рік повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України додав понад 150 тисяч випадків реєстрації нової інвалідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-