«Український гуманітарний заклик» у Канаді за два роки зібрав більше $50 мільйонів

«Український гуманітарний заклик» у Канаді за два роки зібрав більше $50 мільйонів

Укрінформ
Канадська благодійна ініціатива “Український гуманітарний заклик” за два роки зібрала для допомоги України близько 67 млн канадських дол (більше 51 млн дол США) й отримала немонетарних пожертв ще на 20 млн дол.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в Канадсько-українській фундації, яка спільно з Конгресом українців Канади адмініструє ініціативу.

“Коли Росія вдерлася до України 24 лютого, ми вже за кілька днів розпочали доставку гуманітарних вантажів. Ми продовжуємо розширяти нашу роботу як основна гуманітарна організація Канади, що допомагає охопленій війною Україні”, - сказав голова Ради директорів Канадсько-української фундації Віктор Гетьманчук.

За його словами, гуманітарні поставки були спрямовані на негайну допомогу переміщеним особам, медичну допомогу, надання екстреного житла, забезпечення продовольчої безпеки, розмінування та ряд інших напрямків. “Протягом двох років український народ непохитно протистоїть геноцидній різанині Росії. Україна вдячна за військову, економічну й гуманітарну підтримку усіх союзників, але зараз більше, ніж будь-коли Збройні сили України потребують допомоги для завершення бою. Демократичний світ не може дозволити Україні програти, оскільки якщо Україна програє, наші сини й доньки муситимуть зупиняти Путіна”, - заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

Читайте також: Почесний консул України зустрівся з юними українськими хокеїстами в генконсульстві США у Квебеку

У Канадсько-українській фундації додали, що з лютого 2022 року в рамках Гуманітарного заклику в Україну було доставлено 700 тисяч продуктових наборів, які забезпечили харчуванням 2 000 000 людей в Україні, Молдові та Румунії; 141 тонну ліків для 1,5 млн пацієнтів; 197 генераторів для лікарень, сімей загиблих військовослужбовців Збройних сил України та на підтримку Міністерства енергетики України; 5 000 пічок для приготування їжі та обігріву на нещодавно звільнених територіях; 4400 ліжок, матраців, ковдр, подушок, постільної білизни для переселенців; 1 000 комплектів протипожежного обладнання й 10 000 спеціальних рукавичок для рятувальників; 50 апаратів вакуумного зашивання для лікування інфекцій у лікарнях й багато іншої допомоги.

Також було організовано 4 місії пластичних хірургів, які прооперували 95 постраждалих з важкими травмами обличчя, провівши загалом 110 операцій та закуплено 39 автомобілів швидкої допомоги для Міністерства охорони здоров'я України

Як відомо, Канадсько-українська фундація надає гуманітарну допомогу українцям з 1995 року.

 Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-