Brand Ukraine та МЗС запустили цифровий архів світлин воєнного часу

Brand Ukraine та МЗС запустили цифровий архів світлин воєнного часу

Укрінформ
Організація Brand Ukraine та Міністерство закордонних справ України запустили цифровий архів світлин воєнного часу.

Про це Укрінформу повідомили в Brand Ukraine.

"Колекція створена у співпраці з провідними українськими фотографами та приурочена до другої річниці повномасштабного російського вторгнення. Вона має на меті посилити комунікації України за кордоном, щоб зберегти боротьбу країни в центрі світової уваги", - йдеться в повідомленні.

Колекцію розміщено на офіційному вебсайті України war.ukraine.ua. До неї увійшли світлини провідних українських фотографів, які від початку повномасштабної війни документують руйнівні наслідки російської агресії та героїчні прояви українського спротиву. Архів відкриває можливість будь-кому стати голосом України, поширюючи якісні фото про воєнний час у соцмережах, на фотовиставках або під час мирних акцій. Усі світлини з дозволу фотографів доступні для вільного некомерційного використання. Так, за допомогою цього проєкту Brand Ukraine також поширює культуру коректного використання якісних фотоматеріалів, з дотриманням принципів авторського права.

“Уже третій рік ми продовжуємо підсилювати голос України за кордоном через потужні комунікаційні проєкти. Попри те, що війна триває, і російські війська щоденно тероризують наше мирне населення, глобальний інтерес до України поступово знижується. Саме тому наразі наша команда спрямовує всі свої зусилля на те, щоб зберегти Україну в центрі міжнародної уваги. Спираючись на потужні людські історії та якісний цифровий контент, цим проєктом ми вкотре нагадуємо іноземним аудиторіям про нашу відважну боротьбу та закликаємо підтримувати Україну не лише на словах, але й на діях”, — розповіла голова Brand Ukraine Марія Липяцька.

За її словами, багаторічний досвід у міжнародних комунікаціях продемонстрував, що коли йдеться про потужні людські історії, фотографії часто розповідають їх краще, ніж слова.

"Тому ми запрошуємо уряди, організації громадянського суспільства, медіа та всіх небайдужих громадян послуговуватися нашим цифровим архівом, щоб більш ефективно поширювати правду про російську війну проти України через силу візуального сторітелінгу", - прокоментувала Липяцька.

Читайте також: Діти України під час війни: у Раді Європи відкрилася фотовиставка «Світанок»

Зазначається, що наразі для використання доступно понад 100 фотографій. Своїми роботами поділилися українські фотографи та фотографині, зокрема Вʼячеслав Ратинський, Марта Сирко, Олена Тіта, Валентин Кузан, Сергій Нужненко, Роман Балук, Віталій Юрасов, Павло Петров, а також команда Головного центру медіакомунікацій Державної прикордонної служби України. Надалі проєкт буде розширюватися та доповнюватися. Будь-який фотограф має можливість долучитися до проєкту та надати свої фото для безоплатного користування, написавши редакції Brand Ukraine на пошту editors@brandukraine.org.ua.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва 22 лютого відкрили мультимедійну виставку “Голоси”, де зібрані свідчення цивільних українців, які постраждали внаслідок російської агресії.

Фото: war.ukraine.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-