У Відні пройшов благодійний концерт солідарності з Україною

У Відні пройшов благодійний концерт солідарності з Україною

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії у середу ввечері пройшов великий благодійний концерт "Об'єднані заради України" за участі популярних австрійських та українських виконавців.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, участь в українському музичному вечорі взяли близько 10 тисяч осіб.

Концерт у спортивно-концертному комплексі Wiener Stadthalle був організований у співпраці між суспільним телерадіомовником ORF та організацією "Все для України" для потреб благодійної ініціативи "Nachbar in Not" ("Сусід у біді"), яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну допомагає українцям. Вхід був вільний, але з можливістю здійснити пожертви на підтримку українців.

На сцені виступили австрійські виконавці та гурти Торштейн Ейнарсон, "King & Potter", Іна Реген, "Alle Achtung" та Анна-Софі. Україну представляли переможниця Євробачення Джамала, а також Злата Огневич та Тіна Кароль.

На початку заходу посол України в Австрії Василь Химинець виступив зі словами вдячності до австрійців за солідарність та вже надану допомогу українському народу, закликавши до продовження підтримки. Він також подякував українцям в Австрії за їх допомогу своїм співвітчизникам. "Залишаймося сильними, залишаймося оптимістами та європейцями, які щогодини та кожного дня демонструють тут, у Австрії, що ми є українцями, що ми – мужні та сильні, що ми переможемо", - зазначив посол.

На відкритті також виступив віцеканцлер Австрії, лідер партії "Зелені" Вернер Коглер, який назвав благодійний концерт "потужним знаком солідарності з Україною". "Ми, як федеральний уряд Австрії, стоїмо на боці України від початку цієї незаконної агресивної війни. Ми не поступимося. Ми хочемо і ми будемо захищати нашу та вашу демократію. І вечори як цей є дуже потужним сигналом надії", - сказав він.

Головний телеканал Австрії проводив зйомки концерту та покаже його основні моменти у п'ятницю ввечері, 23 лютого. Під час показу також будуть вставки із закликом здійснити пожертви.

"Ми раді, що можемо допомогти людям, які потребують допомоги, за допомогою цього благодійного концерту. Поєднання зірок з України та австрійських зірок демонструє солідарність заради доброї справи", - зазначив керівник розважальних програм ORF Мартін Гастінгер.

Читайте також: Жителі Чехії за два роки зібрали для України понад235 мільйонів

Австрійська ініціатива "Nachbar in Not" була започаткована 32 роки тому суспільним мовником ORF разом із благодійною організацією "Карітас" та Червоним Хрестом з метою допомоги нужденним людям у колишній Югославії. Сьогодні вона об’єднує, окрім цих двох організацій засновників, також Arbeiter-Samariter-Bund, CARE, Diakonie, Hilfswerk International, Malteser Hospitaldienst та Volkshilfe та надає допомогу при гуманітарних кризах в різних країнах – у тому числі в Україні протягом останніх двох років. На сьогодні в рамках "Сусід у біді" для підтримки українського народу було зібрано понад 101 млн євро - 59,4 млн від громадян та майже 42 млн євро від державного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, раніше благодійний фонд "Карітас" закликав громадян та федеральний уряд Австрії до продовження допомоги українському народу, особливо взимку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-