Компанія чиновника часів Януковича через суд намагається зірвати закупівлі харчування для ЗСУ

Компанія чиновника часів Януковича через суд намагається зірвати закупівлі харчування для ЗСУ

Укрінформ
Компанія “Трейд Граніт Інвест”, яку пов’язують з ексчиновником Януковича, через суд намагається зірвати закупівлі харчування для ЗСУ.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі закупівельної агенції «Державний оператор тилу» (ДОТ).

«Сьогодні стало відомо про постанову Шостого адміністративного апеляційного суду (колегія суддів у складі Володимира Кузьменка, Ярослава Василенка, Олени Ганечко), згідно з якою суд частково задовольнив позовні вимоги ТОВ “Трейд Граніт Інвест” щодо оскарження вимог процедур закупівель продуктів харчування, оголошених Державним оператором тилу 2 лютого. Наразі юридична служба ДОТ вивчає деталі», - повідомили в пресслужбі.

Там зазначили, що оскарження стосувалось етапу закупівлі, який минув, тож усі оголошені раніше закупівельні процедури відбудуться в штатному режимі. Розкриття пропозицій учасників відбудеться вже сьогодні. 

Серед вимог, які не влаштовували діючих постачальників Міністерства оборони, були: заборона участі в торгах постачальників, які не виконали свої зобов'язання перед Міноборони в 2022-2023 роках; необхідність проведення дезінфекції складських приміщень; наявність мінімум 15 складів, що обумовлено безпековими вимогами. Натомість, в рішення включена пропозиція позивача щодо наявності складських приміщень загальною площею не менше 2000 кв. м. 

У ДОТ також нагадали, що раніше Київський окружний адміністративний суд залишив без задоволення позови від компаній ТОВ "Трейд Граніт Інвест" та ТОВ "КРОСС ПРАЙМ" щодо оскарження тендерних процедур. 19 лютого ТОВ "Трейд Граніт Інвест" було подано апеляцію для оскарження раніше винесеного рішення суду. 

Читайте також: Кабмін вніс зміни до постанови щодо норм харчування військовослужбовців

Як зазначили в пресслужбі, ТОВ “Трейд Граніт Інвест” пов'язують з колишньою групою Трейд Коммодіті Андрія Адамовського та ексчиновника уряду Януковича Владислава Якубовського. Компанія є діючим постачальником харчування МОУ, яка неналежно виконує свої зобов’язання. Водночас, в ході судового розгляду справи позивач зазначив, що інших контрактів, окрім як з Міноборони, в нього немає. 

Державний оператор тилу - ДОТ - державна агенція, що забезпечує потреби ЗСУ в харчуванні, одязі та амуніції, пально-мастильних матеріалах. 

ДОТ планує демонополізувати ринок постачання харчування для ЗСУ та закуповувати продукти для військових за цінами, які не перевищують середньостатистичні в торговельних мережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-