Японія спростила візові вимоги для короткострокового перебування українців

Японія спростила візові вимоги для короткострокового перебування українців

Укрінформ
Уряд Японії дозволив видачу багаторазових віз із терміном дії 5 років та періодом перебування в країні до 90 днів для кожного візиту українським бізнесменам і родичам біженців від війни в Україні.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на МЗС Японії.

Ідеться про працівників українських компаній, які беруть участь у проєктах співпраці між двома країнами, членів родин евакуйованих із України, котрі проживають в Японії, а також заможних українців із високими доходами та їхні родини.

Ці категорії громадян отримають право звертатись за багаторазовими візами для короткострокового перебування в Японії, відповідно, з діловими цілями чи з метою відвідування родичів або знайомих.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що рішення про послаблення візових вимог прийняте з нагоди японсько-української конференції з відновлення, що пройшла в понеділок у Токіо, та має на меті сприяти подальшому розвитку двосторонніх відносин.

«Очікується, що згадане спрощення візового режиму покращить зручність для бізнесменів та родичів евакуйованих з України, які проживають в Японії», - зазначили в МЗС.

Читайте також: Японія надала Україні $4,6 мільярда з початку повномасштабної війни

Про дату набуття цим рішенням чинності та додаткові відомості, включаючи перелік документів для заявки на довгострокову візу, відомство поінформує пізніше.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого в Токіо за участі української делегації на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем пройшла Конференція з відновлення України, в ході якої уряди двох країн та бізнесмени досягли ряду домовленостей про участь японських корпорацій і компаній у проєктах відбудови в Україні. Детальніше про конференцію в Токіо та її результати в матеріалі Укрінформу.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-