Японія надала Україні $4,6 мільярда з початку повномасштабної війни

Японія надала Україні $4,6 мільярда з початку повномасштабної війни

Укрінформ
З лютого 2022 року Японія спрямувала Україні через проєкти Світового банку та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) 4,6 млрд дол. США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

“В умовах повномасштабної російської агресії Японія є одним із лідерів у підтримці України в усіх можливих напрямах. Пряма бюджетна допомога – не виняток. Японія вже надала підтримку на суму понад 4,6 млрд доларів США, у тому числі близько 372 млн доларів США - у формі грантів. Ця допомога є життєво важливою для забезпечення економічної та фінансової стабільності України”, — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте також: Україна і Японія підписали Конвенцію про усунення подвійного оподаткування

Кошти від Японії на бюджетну підтримку були залучені через п'ять проєктів Світового банку: PEACE in Ukraine, INSPIRE, ARISE, HOPE та Development Policy Loan. А також через Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA).

Міністр фінансів також зауважив, що розширення співпраці з Японією, у тому числі державно-приватної, – пріоритет України для ефективного відновлення.

Згідно з останніми оцінками RDNA3, потреби на відбудову становлять майже 486 млрд доларів США, на швидке відновлення – 15 млрд доларів США.

Читайте також: Україна отримала $390 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

Як повідомлялось, у 2024 році Україна розраховує залучити 37,3 млрд доларів США від міжнародних партнерів на соціальну та гуманітарну сфери. У перші місяці року Японія є найбільшим донором фінансової допомоги. Загалом у першому кварталі очікується, що допомога сягне близько 2,2 млрд доларів США. Кошти буде залучено через рамкові проєкти Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-