Зниклими безвісти за два роки війни в Україні вважаються 23 тисячі людей - Червоний Хрест

Зниклими безвісти за два роки війни в Україні вважаються 23 тисячі людей - Червоний Хрест

Укрінформ
У результаті російсько-українського міжнародного збройного конфлікту, який триває вже майже два роки, зниклими безвісти вважаються 23 тис. людей.

Такі дані станом на 19 лютого оприлюднив Міжнародний Комітет Червоного Хреста, передає Укрінформ.

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста працює, аби з’ясувати долю 23 000 людей, сім’ї яких не мають звісток від них – або тому, що вони потрапили в полон чи були вбиті, або тому, що зв’язок із ними було втрачено після того, як вони залишили свій дім», - зазначається у пресрелізі організації.

У МКЧХ поінформували, що до кінця січня 2024 року у співпраці з національними товариствами Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні, Росії та інших країнах, МКЧХ допоміг 8 тисячам родин отримати інформацію про долю чи місцезнаходження їхніх зниклих безвісти близьких.

Читайте також: Авіатроща Іл-76: Лубінець заявляє, що Червоний Хрест нічого не вимагає від росіян

Зазначається також, що протягом останніх двох років МКЧХ отримав понад 115 000 звернень – телефоном, через онлайн-форми, листами чи особисто – від сімей у Росії та Україні, які розшукують своїх зниклих безвісти родичів.

Як повідомлялося, Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець заявив 25 січня, що направить листи до ООН та МКЧХ щодо розслідування падіння російського літака Іл-76, на борту якого, за словами російської сторони, нібито могли перебувати українські військовополонені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-