Лубінець і державний міністр Катару обговорили повернення українців з території РФ

Лубінець і державний міністр Катару обговорили повернення українців з території РФ

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець обговорив із державним міністром Катару з питань міжнародного співробітництва Лолвою Аль-Хатер можливе залучення її країни до повернення з території Росії не лише дітей, а й інших категорій українських громадян.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

«Катар – перша країна, яка допомагає нам повертати українських дітей. Втім, сьогодні, обговорювали можливості повернення з території РФ й інших категорій громадян. І можливе залучення Катару до цього процесу», – зазначив омбудсмен.

Під час зустрічі сторони детально обговорили реалізацію четвертого пункту Формули миру – звільнення всіх полонених і депортованих – та подальші кроки.

Уповноважений ВР висловив Катару вдячність за сприяння поверненню українців додому, а також за бажання стати дієвим партнером у цьому напрямі.

Також на зустрічі йшлося про реалізацію «багатьох інших гуманітарних треків, про які буде відомо згодом».

Читайте також: Єрмак обговорив із премєром Катару Формулу миру

«Кожна поїздка спрямована на те, щоб у майбутньому ми мали конкретні результати. Підтримка наших партнерів – це допомога в захисті прав людини та дитини», – підкреслив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня за посередництва Катару з Росії й тимчасово захоплених нею територій вдалося повернути ще трьох дітей.

Фото: Дмитро Лубінець / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-