Україна і Швеція обговорили спільну протидію російським інформаційним атакам

Україна і Швеція обговорили спільну протидію російським інформаційним атакам

Укрінформ
Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв обговорив з генеральним директором Агентства психологічного захисту Швеції Магнусом Хйортом питання протидії російським інформаційним атакам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

Вони обговорили також подальшу співпрацю країн у питаннях боротьби з дезінформацією та щодо підтримки ментального здоров’я населення.

“Від початку повномасштабного вторгнення Україна та Швеція на постійному звʼязку в питаннях інформаційної безпеки. Ми обмінюємося інформацією про російські атаки в інформаційному полі, а також напрацюваннями щодо боротьби з ними. Російська брехня отруює не тільки українське суспільство. Маніпуляції та відверта брехня країни-агресорки розповзається Європою й усім світом”, – зазначив Карандєєв.

Читайте також: Росія вщент зруйнувала 50 українських закладів мистецької освіти

Він подякував шведам за всебічну підтримку під час війни, зокрема й в питаннях інформаційної безпеки. Адже саме ця країна допомагає українцям розвінчувати дезінформацію.

Карандєєв нагадав, що перша брошура про те, як протистояти ворогу, видана Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП перед 24 лютого 2022 року, була розроблена з використанням шведських напрацювань.

Як повідомляв Укрінформ, Карандєєв відвідав низку музеїв у Швеції та нове сховище для артефактів у Музеї шведської армії, зазначивши, що досвід Швеції допоможе Україні створити сучасні сховища для цінних музейних експонатів.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-