Нацрада зареєструвала 35 друкованих видань та 8 суб’єктів у сфері медіа

Нацрада зареєструвала 35 друкованих видань та 8 суб’єктів у сфері медіа

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала 35 друкованих видань та 8 суб’єктів у сфері аудіовізуальних медіа.

Рішення були ухвалені на засіданні 15 лютого, передає Укрінформ.

Так, до Реєстру додано 22 газети, 4 журнали, 4 наукові журнали, 4 наукові збірники та 1 збірник.

Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників – Україна (6 видань — 46%), а також Україна та зарубіжжя (7 видань — 54%).

Одразу 4 наукові журнали вніс до Реєстру державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» із м. Старобільська Луганської області. 2 журнали поширюються лише в Україні, 2 – і в Україні, і в зарубіжжі. Мова видань – українська та англійська.

По 2 видання (2 журнали, 2 наукові збірники відповідно) зареєстрували Київський національний університет імені Тараса Шевченка та комунальний заклад вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради». Усі видання поширюються водночас і в нашій державі, і за її кордонами. Мова публікації – українська та англійська.

Серед зареєстрованих газет – 9 обласних, 7 всеукраїнських, 3 районні, 3 газети розповсюджуються водночас і в Україні, і в зарубіжжі. Одразу 8 газет зареєстрував Хомин Б. І. зі Львова. 5 з них – всеукраїнські, 3 – поширюються і в Україні, і за кордоном. Здебільшого газети україномовні, лише одна публікується і українською, і російською мовами. Галчанський Є. П. з Одеси вніс до Реєстру 3 щотижневі україномовні газети. 2 з них – обласні, 1 – всеукраїнська.

Читайте також: Нацрада дала дозволи на тимчасове мовлення в регіонах каналу «Рада» та «Українському радіо»

Також Нацрада зареєструвала 8 суб’єктів у сфері медіа.

Зокрема, медіарегулятор додав до реєстру ТОВ «Воля-кабель» (м. Київ) як суб’єкт у сфері аудіовізуальних медіа на замовлення. Два його зареєстровані нелінійні медіа – «Онлайн-кінотеатр, який надається під TM Volia (Воля)» і «Онлайн-кінотеатр, який надається під TM TV+ (ТВ плюс)» – надають свої послуги за технологією інтернет (ОТТ) на території України.

Також до Реєстру суб’єктів у сфері медіа потрапили 7 провайдерів аудіовізуальних сервісів із місцевим покриттям: Донецька область – ТОВ «Мережі кабельного телебачення», Житомирська область – ТОВ «Верховина», Закарпатська область – ТОВ «ДВС-САТ», м. Київ – ТОВ «Укртвін», Кіровоградська область – ПП Студії «П’ятий елемент», Полтавська область – ПП «Приватна телекомпанія «Візит» і Харківська область – ПФ «Телевізійна компанія студія кабельного телебачення «Лідер-2000».

Як повідомляв Укрінформ, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визначила двох переможців у конкурсі на місцеве мовлення, які виходитимуть в ефір в Івано-Франківську. Вони мають забезпечувати не менше ніж 60 відсотків національного продукту і не менше як 5 відсотків соціально важливих місцевої тематики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-