Нацрада дала дозволи на тимчасове мовлення в регіонах каналу «Рада» та «Українському радіо»

Нацрада дала дозволи на тимчасове мовлення в регіонах каналу «Рада» та «Українському радіо»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала кільком медіа дозволи на тимчасове мовлення в окремих регіонах терміном один рік.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Нацради 15 лютого, передає Укрінформ.

Так, дозволи на тимчасове мовлення видано ДП «Парламентський телеканал «Рада» (логотип «Рада»), яке працюватиме у Гірнику Донецької області на 35 ТВК у стандарті DVB- T2, ТОВ «ТРК «Слобожанське ФМ» (позивні «Слобожанське ФМ»), що мовитиме у Харкові на частоті 93,1 МГц, і АТ «НСТУ» («Українське радіо»), яке виходитиме на частотах 96,1 МГц (с-ще Краснопілля Сумської області), 95,6 МГц (с. Високе Бериславського району Херсонської області) і 99,1 МГц у с. Полісся та 97,1 МГц - у с-щі Ріпки Чернігівського району Чернігівської області.

У рамках дозволів на тимчасове мовлення Нацрада також дозволила збільшити потужності передавачів для «Українського радіо» - у Новій Слободі Сумської області, Краснокутську і Куп’янську Харківської області, «Радіо «Промінь» - у Красному Миколаївської області і Шостці Сумської області та «Говорить Коростень FM» - КП Коростенської міської ради «Творче об’єднання «Коростеньмедіа» - у м. Коростені Житомирської області.

Крім того, Нацрада допустила до конкурсу на місцеве та регіональне мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах 10 компаній.

Читайте також: Нацрада зареєструвала чотири нові онлайн-медіа

Серед компаній, яких допустили до участі в конкурсі, - редакція селищного радіомовлення «Голос Опішні» (смт Опішня Полтавської області), ПП «Телекомпанія «РАІ» (м. Бурштин Івано-Франківської області), ТОВ Телерадіоорганізація студія «Дзвони» (м. Івано-Франківськ), ПП «Радіостудія «Сяйво» (м. Коломия Івано-Франківської облвсті), ТОВ «Мюзікрадіо» (м. Київ), ТОВ «Телерадіокомпанія «Матрікс+» (м. Харків), ТОВ «Телерадіокомпанія «Галичина» ( м. Львів), ТОВ «Смарт медіа ессетс» (м. Червоноград Львівської області), ТОВ «Телерадіомовна компанія Радіо Хвиля» (м. Київ) та ТОВ «Телерадіокомпанія «Львівська хвиля» (м. Львів).

Конкурс буде проведено на засіданні Нацради 7 березня.

Як повідомлялося, 16 листопада 2023 року Нацрада оголосила два конкурси на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах. Для місцевого та регіонального мовлення конкурс оголошений у шести населених пунктах: Івано-Франківськ, Калуш та Надвірна (Івано-Франківська область), Червоноград (Львівська область), Опішня (Полтавська область), Харків. Переможці конкурсу мають забезпечити цілодобове мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-