Фінляндія допоможе Україні розбудувати систему моніторингу води

Фінляндія допоможе Україні розбудувати систему моніторингу води

Укрінформ
Фінляндія надасть Україні технічну допомогу у створенні національної системи екологічного моніторингу води і біорізноманіття відповідно до вимог Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів за підсумками візиту до Гельсінкі першого заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександра Краснолуцького.

Зазначається, що Краснолуцький обговорив з міністром з питань довкілля та клімату Фінляндії Кайєм Мюкканеном питання реалізації проєкту «Підтримка України в оцінці шкоди довкіллю та розвитку моніторингу якості поверхневих вод і біорізноманіття».

Проєкт технічної допомоги, реалізація якого запланована у 2024 - 2027 роках, покликаний допомогти Україні розробити дорожні карти моніторингу води та біорізноманіття для стратегічного планування та визначення кроків з імплементації вимог директив ЄС.

Читайте також: В Україні створять Національну акціонерну компанію «Вода України»

Також Фінляндія надасть технічну підтримку українським лабораторіям та кадровому потенціалу в дослідженні хімічних речовин та використанні інструментів дистанційного зондування.

За словами Краснолуцького, наразі Україна лише створює необхідну правову базу для запуску цілісної національної системи моніторингу води, тоді як фінська вважається однією з найкращих в Європі.

Як повідомлялося, Фінляндія надсилає Україні 22-й вантаж військової допомоги на суму близько 190 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-