В Україні створять Національну акціонерну компанію «Вода України»

В Україні створять Національну акціонерну компанію «Вода України»

Укрінформ
Для забезпечення моніторингу та контролю за використанням водних ресурсів в Україні планують створити НАК «Вода України».

Про це під час форуму «United for Nature. Agenda for Ukraine» заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал Міндовкілля.

“Питання сталого водокористування та “доброго” стану вод є питанням національної безпеки. В умовах воєнного бюджету маємо знайти шлях збалансованого використання водних ресурсів та забезпечити доступність води для кожного українця”, - сказав Стрілець.

Фото: Міндовкілля
Фото: Міндовкілля

Міністр зазначив, що для забезпечення відкритого та ефективного моніторингу вод та контролю за використанням водних ресурсів в Україні буде створена Національна акціонерна компанія «Вода України».

Реформування сектору водокористування сприятиме залученню в ремонт та модернізацію водогосподарської інфраструктури інвестиції у розмірі до 1,4 млрд грн. 

Читайте також: В Україні хочуть підвищити тарифи для деяких водоканалів

Крім того очікується, що створення Національної акціонерної компанії забезпечить застосування прозорих ринкових механізмів для бізнесу та доступну, якісну воду для людей. 

Як повідомлялося, в Україні вперше відбулася передача інжерної інфраструктури зрошувальної системи у власність організації водокористувачів: ОВК "Вода життя" отримала у власність інженерні мережі Суворовської зрошувальної системи, що на Одещині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-