Наступного тижня відбудеться аукціон щодо закупівель харчування для армії - ДОТ

Наступного тижня відбудеться аукціон щодо закупівель харчування для армії - ДОТ

Укрінформ
На Prozorro запущені 11 процедур закупівель продуктів харчування для ЗСУ за новими стандартами. Наступного тижня має відбутись аукціон та укладання державних контрактів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу щодо нових підходів до забезпечення ЗСУ харчуванням повідомила директорка з управління закупівлями ДОТ Вікторія Виноградова.

«Наразі ми вже на Prozorro, запущено 11 процедур закупівель. Ми очікуємо, що наступного тижня буде аукціон, почнеться кваліфікація учасників, а далі вже буде стадія укладання державного контракту», - зазначила Виноградова.

Директор з управління ризиками та комплаєнс ДОТ Дмитро Бігунець своєю чергою повідомив, що принцип відкритості і прозорості є базовим під час закупівель, тож ДОТ ретельно перевіряє всіх учасників торгів на доброчесність і спроможність.

«Наша процедура перевірки постачальників складається з двох основних етапів: це блок доброчесності, перевірка постачальника на доброчесність і блок відповідності кваліфікаційним критеріям, блок спроможностей. Тобто, чи спроможний постачальник, має відповідні матеріально-технічні ресурси для виконання покладених на нього зобов’язань», - пояснив Бігунець.

Читайте також: Міноборони вдвічі збільшить кількість груп з перевірки якості харчування військових

Він додав, що антикорупційна перевірка врегульована відповідними нормативно-правовими актами, а перевірка спроможностей включає в себе вивчення досвіду виконання аналогічного договору, наявності матеріально-технічної бази, фінансової спроможності, наявності працівників відповідної кваліфікації.

«Абсолютно неприпустимою є участь у наших торгах постачальників, які пов’язані з Республікою Білорусь або державою-агресором РФ, а також постачальників, які мають судимості, є банкрутами або відносно яких є ліквідаційна процедура», - додав він.

Від участі в торгах відсторонені ті постачальники, які впродовж 2022-2023 років не виконали в повному обсязі своїх зобов’язань перед Міноборони.

Крім того, ДОТ не дозволить брати участь у закупівлях структурам, які є у списку міжнародних спонсорів війни. 

«Цей список адмініструється НАЗК, він постійно оновлюється, аналітики ведуть свою роботу. Ми вважаємо абсолютно справедливим не допустити до участі в наших торгах потенційних постачальників, які тим чи іншим чином визнані НАЗК як міжнародні спонсори війни», - зазначив він.

Бігунець також повідомив, що ДОТ вживатиме оперативно-господарські санкції до недобросовісних постачальників, вони передбачають заборону участі компанії в торгах до 3 років.

Читайте також: Міноборони перевірило якість харчування бійців однієї з військових частин

«Оперативно-господарські санкції – це інструмент, який дозволяє ДОТ у разі порушення постачальником умов договору, наприклад, непоставка або несвоєчасна поставка або інше порушення договору, застосувати до нього такий вид санкції та заборонити участь у подальших закупівлях до 3 років», - зауважив Бігунець.

На брифінгу також повідомили, що влітку з’явиться рекомендоване меню для військовослужбовців на літній сезон.

«ДОТ залучатиме професійних технологів, кухарів для того, щоб розробити рекомендоване меню для військових частин, яке вони зможуть використовувати, аби годувати своїх військовослужбовців. Планово ми запускатимемо ці рекомендовані меню через систему, що розробляється для збору потреби», - повідомила радниця зі стратегічних комунікацій ДОТ Тетяна Харченко.

Як повідомляв Укрінформ, на харчування ЗСУ у 2024 році бюджетом передбачено 40 млрд грн, на закупівлі в другому кварталі поточного року вже надійшло 12,7 млрд грн.

Фото з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-