Міноборони вдвічі збільшить кількість груп з перевірки якості харчування військових

Міноборони вдвічі збільшить кількість груп з перевірки якості харчування військових

Укрінформ
Міністерство оборони України у рамках переходу на нову модель забезпечення війська продуктами у 2024 році удвічі збільшить кількість робочих груп для перевірки якості харчування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Заступник міністра оборони Віталій Половенко і член Антикорупційної ради Геннадій Кривошея відвідали одну з військових частин - Установу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, де проводять лабораторні випробування харчових продуктів за показниками безпечності та окремими показниками якості.

За словами Половенка, саме на рівні таких лабораторій визначають відповідність харчових продуктів державним стандартам та іншим нормативним документам, згідно з якими вони виготовлені. В зоні відповідальності цієї військової частини перебувають вісім областей.

“За минулий рік силами однієї такої установи не допустили до постачання військам понад 4765 тонн неякісних та небезпечних продуктів”, – наголосив заступник міністра оборони і зауважив, що за всіма зафіксованими порушеннями складатимуться відповідні акти. 

"На зафіксовані порушення оперативно реагуватимуть як зі сторони міністерства, так і безпосередньо у військових частинах", - наголосив Половенко.

Читайте також: Міноборони перевірило якість харчування бійців однієї з військових частин

Від початку року інспектори лише в цій установі здійснили близько 50 виїздів для відбору зразків харчових продуктів. Міністерство оборони збільшило кількість таких робочих груп. 

"2 лютого Державний оператор тилу оголосив перші закупівлі харчування. Маємо на меті дати чіткий сигнал постачальникам, що якість повинна відповідати нормам", - зауважив заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня Міністерство оборони запобігло постачанню у Збройні сили України понад 362 тонн зіпсованих продуктів – капусти, моркви, цибулі та цитрусових.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-