Нападники на квартиру журналіста Ніколова отримали $1000 від замовника - поліція

Нападники на квартиру журналіста Ніколова отримали $1000 від замовника - поліція

Укрінформ
Поліція встановила, що нападники на квартиру журналіста Юрія Ніколова отримати тисячу доларів від замовника.

Як передає Укрінформ, про це розповів в інтерв’ю «Цензор.НЕТ» перший заступник голови Національної поліції - очільник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

«Тисяча доларів на всіх. Це попередньо», - сказав він, відповідаючи на запитання про нагороду нападників.

За словами Цуцкірідзе, завдання напасти на Ніколова було отримане через Телеграм-канал. Однією з умов його виконання було зафіксувати все на відео.

Читайте також: У Нацполіції не бачать зв'язку між справами Bihus.info і журналіста Ніколова

Під час обшуків правоохоронці вилучили техніку нападників, де зберігаються відповідні записи.

Окрім безпосередніх виконавців злочину, поліція затримала і його організатора. Наразі метою правоохоронців є встановити замовника.

«Від відвертості організатора буде залежати, яким чином він буде співпрацювати зі слідством. Звичайно, окрім його показань, будуть перевірятись його зв’язки останніх днів перед цією подією. Тобто, з ким він зв’язувався, де перебував територіально. У нас є для цього ресурси», - зазначив очільник Головного слідчого управління Нацполіції.

На запитання, чи підтверджуються у ході слідства слова виконавців про твердження замовника, що ці дії «погоджено з СБУ», Цуцкірідзе відповів: «На даному етапі розслідування, після того комплексу слідчих дій, які я вже озвучив, немає підтвердження, що до цього причетні правоохоронні органи. Як Служба безпеки України, так і інші».

Посадовець також зазначив, що поліція не затримувала фігурантів справи, оскільки кваліфікація злочину цього не дозволяє.

Читайте також: У СБУ заперечили причетність до протиправних дій щодо журналіста Ніколова

Наразі нікому із фігурантів справи не оголошено про підозру, додав Цуцкірідзе.

Як повідомлялося, раніше журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що невідомі намагалися 14 січня потрапити до його квартири, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами «ухилянт», «зрадник».

Після інциденту Телеграм-канал «Карточный Офис» опублікував допис, в якому повідомлялося, що нібито військові приїхали, щоб передати журналісту повістку. Майже одночасно провокативний допис про Ніколова поширили Телеграм-канали «Вертикаль» і «Джокер».

Було розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу).

21 січня у поліції повідомили, що встановили особи п’ятьох учасників протиправних дій щодо Ніколова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-