ДБР запевняє, що кваліфікація злочинів у справі Гринкевичів не змінювалася

ДБР запевняє, що кваліфікація злочинів у справі Гринкевичів не змінювалася

Укрінформ
У Державному бюро розслідувань наголосили, що кваліфікація злочинів, вчинених учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ДБР.

«Державне бюро розслідувань наголошує, що кваліфікація злочинів, вчинених учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що підозри були повідомлені в середині січня 2024 року п’ятьом особам у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

У ДБР інформують, що злочинні дії кваліфікували як шахрайство, «адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових». У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою, інформує пресслужба.

Читайте також: У Гринкевичів виявили віллу-самобуд у Львові

«Працівники ДБР продовжують вживати усіх необхідних процесуальних заходів та документують усі незаконні дії членів злочинної організації. Наразі у кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини – дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств. Також ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена та ще одного співучасника. Просимо засоби масової інформації не вводити в оману суспільство щодо перебігу слідства, а у разі виникнення питань звертатися за розʼясненнями до Бюро та не робити поспішних висновків», - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному з керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук та затримали в Одесі при спробі перетнути держкордон.

Читайте також: Торік сімом посадовцям Міноборони оголосили про підозру у корупції - Костін

П’ятьом особам повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит усіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Раніше ЗМІ оприлюднили інформацію про начебто зміну кваліфікації злочину в справі Гринкевичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-