Литва першою з країн ЄС долучилася до «коаліції девайсів»

Литва першою з країн ЄС долучилася до «коаліції девайсів»

Укрінформ
Литва першою з країн Європейського Союзу долучилася до «коаліції девайсів», мета якої забезпечити українських школярів і вчителів засобами для дистанційного навчання.

Про це заступниця міністра економіки та інновацій Литви Еріка Курочкіна заявила на конференції "Литва - Україні", яка проходила у литовському Сеймі, передає кореспондент Укрінформу.

«Литва – перша з країн ЄС, яка долучилася до проєкту Олени Зеленської «Коаліція девайсів», в якій ми надаємо технічні прилади для українських шкіл. Хороший приклад гуманітарної допомоги Литви в сфері відбудови», - сказала Курочкіна.

Вона також нагадала про участь Литви у відбудові дитсадків і шкіл в Україні, окремо виділивши проєкт відбудови школи у Снігурівці Миколаївської області, що недалеко від лінії фронту. «В цьому випадку хотіла би підкреслити продуктивну співпрацю бізнесу з його приватною ініціативою та держави, яка допомогла скоординувати роботу», - зазначила заступниця міністра.

Курочкіна поінформувала про довготривалі напрямки відбудови України. Зокрема, вонанагадала про необхідність забезпечувати певні умови на території, яку треба відбудовувати, де пріоритетами є розмінування, оцінка екологічних елементів, врахування екологічних будівельних принципів.

Читайте також: Латвія передала дітям з Чернігівщини 650 ноутбуків

«Далі, звичайно, логістика, дороги, залізниця, їх ремонт та відбудова. А також - реабілітація воїнів, розвиток соціальної інфраструктури. При цьому важлива не тільки реінтаграція українських військових, а й реінтеграція самого українського суспільства», - сказала заступниця міністра.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації та Фундація Олени Зеленської спільно запустили "коаліцію девайсів" для українських учнів і вчителів.

За даними міністра освіти і науки Оксена Лісового, в Україні гаджетів для навчання потребують понад 300 тисяч дітей вразливих категорій і понад 60 тисяч учителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-