Злочини на окупованому Запоріжжі: підозру отримав ексгенерал СБУ часів Януковича

Злочини на окупованому Запоріжжі: підозру отримав ексгенерал СБУ часів Януковича

Укрінформ
Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань задокументували нові злочини колишнього високопосадовця СБУ часів президентства Віктора Януковича, зрадника Сергія Ганжі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Ганжа причетний до організації масових репресій у тимчасово захопленій частині Запорізької області.

З 2014 року Ганжа переховувався в Росії, а на початку повномасштабного вторгнення РФ допомагав загарбникам у поширенні кремлівського режиму.

Читайте також: Брату «мера» Севастополя оголосили підозру - вербував бойовиків для захоплення Криму

Для цього він прибув до тимчасово захопленого Мелітополя, де його призначили "керівником" так званої "державної служби безпеки Запорізької області". Це псевдоутворення було підконтрольне російському ФСБ і виконувало її завдання щодо придушення руху опору в регіоні.

Перебуваючи на "посаді" карального органу, Ганжа організовував масові переслідування, викрадення і катування місцевих жителів.

За наявними даними, людей викрадали просто посеред вулиці або із помешкань, а потім доправляли до російських катівень. Там до потерпілих застосовували жорстокі тортури. Таким чином росіяни намагалися залякати жителів регіону та схилити їх до співпраці.

На підставі зібраних доказів Ганжі заочно повідомили про додаткову підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У 2015 році за матеріалами СБУ Ганжу оголосили у міжнародний розшук за державну зраду.

Читайте також: Справу ексдепутата Кузьміна, якому інкримінують держзраду, передали в суд

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв Укрінформ, працівники ДБР повідомили про підозру у дезертирстві 15 колишнім працівникам Управління державної охорони України, які були охоронцями Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-