Справу ексдепутата Кузьміна, якому інкримінують держзраду, передали в суд

Справу ексдепутата Кузьміна, якому інкримінують держзраду, передали в суд

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо державної зради колишнього народного депутата Рената Кузьміна. Обвинувальний акт направили на розгляд суду.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

Як зазначається, у ході слідства правоохоронці з’ясували, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення Росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада). Йому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Справу підозрюваного у держзраді ексдепутата Деркача скерували до суду

Нагадаємо, у січні 2023 року Президент Володимир Зеленський позбавив громадянства чотирьох народних депутатів України: Рената Кузьміна, Віктора Медведчука, Тараса Козака і Андрія Деркача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-