Судитимуть посадовицю столичної РДА, яка вела соцмережі Азарова

Судитимуть посадовицю столичної РДА, яка вела соцмережі Азарова

Укрінформ
До суду притягнуть начальницю організаційного відділу в одній із районних державних дміністрацій Києва, яка вела Телеграм-канал колишнього прем’єр-міністра України, де публікувала його антиукраїнські заяви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно посадовиці столичної РДА за фактами закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка на момент вчинення злочину працювала начальником організаційного відділу в одній із столичних райдержадміністрацій. У цей же час разом зі спільниками вона координувала пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у його Телеграм-каналі, а також на сторінках у соцмережах. Також обвинувачена організовувала антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Співпрацю з колишнім посадовцем жінка почала ще 2015 року і не припинила її ані після повномасштабного вторгнення до України, ані після ракетних обстрілів столиці.

Читайте також: СБУ оголосила Азарову нову підозру

Антиукраїнські заяви експрем'єр-міністра у його Телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці.

Відповідно до висновку експертиз такі публікації містять публічний заклик до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу.

Обвинувачена перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року суд узяв під варту помічницю колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-