В Україні у січні від російських атак постраждали понад 640 цивільних - ООН

В Україні у січні від російських атак постраждали понад 640 цивільних - ООН

Укрінформ
У січні цього року в Україні від російських атак постраждала щонайменше 641 цивільна особа, що продовжує тенденцію до збільшення кількості жертв та поранених серед мирного населення, яка спостерігається з грудня 2023 року.

Про це повідомляється у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, передає Укрінформ.

Із 641 задокументованого випадку вбивства або поранення серед цивільних осіб в Україні - 158 осіб загинули і 483 були поранені.

Як зазначається у звіті, ця цифра у січні була на 37% вищою, ніж у листопаді 2023 року.

«Зростання кількості жертв серед цивільного населення в січні відбулося головним чином через посилення обстрілів з боку російських збройних сил по всій країні із застосуванням ракет та баражуючих боєприпасів», - йдеться у повідомленні місії.

Читайте також: У Миколаєві повідомили про 119 пошкоджених будинків після атаки РФ

В ООН наголосили, що кількість загиблих або поранених дітей часто зростає під час обстрілів далеких від лінії фронту населених пунктів, оскільки багато сімей евакуювалися з прифронтових територій. Управління Верховного комісара ООН з прав людини підтвердило, що в січні були вбиті або поранені 40 дітей, порівняно з 18 у листопаді.

Кількість жертв серед цивільного населення також зросла на окупованій Росією території, значною мірою через атаку в окупованому місті Донецьк 21 січня.

Як повідомляв Укрінформ, гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила російські ракетні удари у середу, внаслідок яких було пошкоджено критично важливу цивільну інфраструктуру в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-