Тема військовополонених має пролунати на Євробаченні - колишній полонений

Тема військовополонених має пролунати на Євробаченні - колишній полонений

Відео
Укрінформ
На Євробаченні-2024 українські виконавці могли б виступити з піснею про військовополонених чи в якийсь інший спосіб привернути увагу світу до цієї болісної проблеми.

З такою ідеєю колишній український військовополонений, бойовий вертолітник Віктор Лахно “Лелека” має намір звернутися до переможниці національного відбору на Євробачення-2024 від України співачки Alyona Alyona. Про це Лахно повідомив в ефірі спільного проєкту Укрінформу та ЦПД "Про війну".

“Думаю звернутися до неї (співачки Alyona Alyona — ред.) з ідеєю написати пісню про військовополонених. Це заявило б про нашу проблему на весь світ. Історично росіяни беруть українців у полон. Вони нищать нашу націю, і ми повинні всім відкрити очі. Вони не хочуть такої нації, тут уже не питання територій. Якщо ти просто українець, ти будеш знищений”, - сказав Лахно.

Пілот бойового гвинтокрила Віктор Лахно потрапив у російський полон у Маріуполі і перебував там разом із захисниками Азовсталі близько року. Потім його обміняли, а бійці “Азова” залишаються у полоні й досі, і він знає, що умови їхнього утримання там не порівняти з умовами для інших.

“Зараз ці люди, яким обіцяли 3-4 місяці, знаходяться в полоні й досі. І я розумію, в якому полоні. Той полон, що я пройшов — це зовсім інші речі, ніж те, що відбувається там з азовцями”, - наголосив Лахно.

Він вважає, що українські виконавці на Євробаченні щонайменше мали б порушити тему військовополонених в якийсь спосіб.

Читайте також: У російському полоні залишаються понад 900 захисників Маріуполя - командир «Азову»

“Alyona Alyona могла б вплинути на ситуацію. Я розумію, що мало часу лишається (до Євробачення — ред.). Можливо, коли в них буде виступ, то вони хоча б щось скажуть на тему військовополонених. Вони могли б бути у футболках “Азовсталь”, - запропонував військовий.

Як повідомлялося, за підсумками національного відбору на Євробачення-2024 право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі здобули Alyona Alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-