АРМА розшукало активи фігурантів «справи Мазепи»

АРМА розшукало активи фігурантів «справи Мазепи»

Укрінформ
Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало активи фігурантів справи про незаконне заволодіння земельними ділянками на захисній дамбі Київської ГЕС.

Про це повідомила пресслужба Нацагентства, передає Укрінформ.

«На виконання запиту ДБР АРМА виявило та розшукало активи групи службових осіб правоохоронних органів та органів державного контролю. Підозрювані причетні до шахрайського заволодіння та використання (з метою особистого збагачення) земельного фонду на території лівобережної захисної дамби Київської ГЕС», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що впродовж 2012 - 2021 років органи місцевого самоврядування та державної влади Київської області, які виконували повноваження розпорядників земель державної і комунальної власності, ухвалили низку індивідуальних нормативних актів про виділення у приватну власність громадян земельних ділянок за рахунок територій, на яких розташовані гідротехнічні споруди ГЕС.

Читайте також: Директор ДБР - про «справу Мазепи»: Розслідування триває з січня 2022 року

Пізніше для легалізації оборудок фігуранти уклали низку цивільноправових угод купівлі-продажу земельних ділянок водного фонду і державної власності. На цих землях були побудовані елітні котеджні містечка загальною площею понад 300 га.

Працівники Управління виявлення та розшуку активів зібрали інформацію про наявність у підозрюваних активів: 4 об’єктів житлової нерухомості, 782 земельних ділянок, 44 транспортних засобів, 12 одиниць зброї та трьох суден.

Отримані дані спрямовані до органу досудового розслідування.

Як повідомлялося, 18 січня засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону у пункті пропуску «Шегині».

Читайте також: Мазепи? Що відомо про резонансну справу топбізнесмена

У Державному бюро розслідувань зазначили, що бізнесмен затриманий за фактом протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди об'єкта критичної інфраструктури – Київської ГЕС. За даними слідства, фігурант є організатором цієї оборудки.

У ДБР зазначили, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 га земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, викрили наприкінці листопада минулого року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-