Україна побудує шість укриттів при школах за кошти ЄС і Литви

Україна побудує шість укриттів при школах за кошти ЄС і Литви

Укрінформ
За підтримки Європейського Союзу та Литви Україна зможе створити в різних регіонах країни шість укриттів при школах, щоб продовжити там навчальний процес.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

У четвер Представництво ЄС в Україні та Литовське центральне агентство з управління проєктами підписали угоду про реалізацію цієї ініціативи. «За кошти ЄС та Литви ми побудуємо шість притулків у шести школах і повернемо їх до навчального процесу. Це близько 6000 дітей», - сказав у Києві литовським журналістам міністр освіти України Оксен Лісовий.

Укриття будуть створені в Чернігівській, Сумській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Одеській областях, щоб захистити дітей від обстрілів з боку Росії. Всі ці підземні укриття поруч зі школами матимуть також радіаційний захист. Очікується, що укриття площею 2 тис. квадратних метрів зможуть вмістити 1 тис. осіб.

Угода була підписана під час візиту до Києва міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса. «У школах не повинно бути бомбосховищ, тому що діти ніколи не повинні бути мішенню. Напади на дітей - це тероризм. Тому я вважаю, що бомбосховища - це тимчасовий притулок, поки Україна не переможе. Перемога прийде», - сказав Ландсбергіс.

При цьому він підкреслив, що Захід повинен розуміти важливість військової підтримки та фінансування цивільного захисту для України.

Читайте також: Тривога під час навчання і шкільні укриття: поширені питання

Як повідомлялося, минулого тижня уряд Литви також виділив кошти на створення протирадіаційного укриття в дитячому садку в Ірпені. Раніше Литва побудувала мобільне житлове містечко в Бородянці, зробила внесок у модерніз2ацію української електромережі, реконструкцію шкіл та інші проєкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-