Справу заступника голови Держдуми РФ Бабакова направили до суду

Справу заступника голови Держдуми РФ Бабакова направили до суду

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо російського олігарха, заступника голови Держдуми РФ Олександра Бабакова, який виправдовував збройну агресію проти України і голосував за антиукраїнські закони.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, обвинувальний акт направлений до суду.

За даними відомства, Бабаков голосував за низку федеральних законів щодо "включення" Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу РФ.

Також він в ефірі російських пропагандистських каналів на запитання російського пропагандиста Володимира Соловйова щодо тимчасово захоплених росіянами частин Донецької та Херсонської областей, заявив, що вказані області є економічною територією, які РФ повинна не спонсорувати, а розвивати й використовувати у власних економічних цілях.

Таким чином, стверджують у ДБР, Бабаков виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію Росії проти України і тимчасове захоплення частин територій України.

ДБР повідомило про підозру Бабакову за статтею за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування та визнання збройної агресії рф проти України).

Читайте також: Оголошена підозра директору підсанкційного холдингу РФ, що виготовляє ракети і КАБи

Санкція статей передбачає покарання у вигляді до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру в посяганні на територіальну цілісність України колишньому "міністру освіти і науки" псевдодержавного утворення "ДНР" та ексзаступнику голови комітету з освіти та науки Держдуми РФ.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-