Україна повернула ще чотирьох дітей із Росії та окупованих територій

Україна повернула ще чотирьох дітей із Росії та окупованих територій

Відео
Укрінформ
Ще чотирьох українських дітей команді Save Ukraine вдалося врятувати з тимчасово захоплених територій та Росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив засновник благодійної організації Save Ukraine, уповноважений Президента України з прав дитини у 2014-2021 роках Микола Кулеба.

Відео: Микола Кулеба, Facebook

За його словами, "діти нарешті зустрілися зі своїми рідними після тривалого розлучення. Деякі з них не бачилися майже два роки. Декого - батьки не могли забрати вже кілька місяців, і дитину росіяни хотіли віддати в реабілітаційний центр. На щастя, ці випробування вже позаду, і зараз усі діти в безпеці".

Як підкреслив Кулеба, це вже 15-та рятувальна місія Save Ukraine / Спасемо Україну, і "всього нам вдалося повернути вже 231 українську дитину з Росії та тимчасово окупованих територій".

Читайте також: З полону РФ вже повернули 2681 українського військового

Як повідомляв Укрінформ, агентство Reuters опублікувало масштабне розслідування про те, як російські посадовці та колаборанти викрадали українських дітей із тимчасово окупованих територій України.

За даними Єльського університету, понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були незаконно вивезені до Білорусі з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Депортація українських дітей стала причиною для видачі 17 березня 2023 року Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на арешт уповноваженого президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової та самого Володимира Путіна.

Україна верифікувала понад 19 тисяч депортованих та/або примусово переміщених дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-