Ірландія планує урізати соцвиплати для новоприбулих біженців з України

Ірландія планує урізати соцвиплати для новоприбулих біженців з України

Укрінформ
На початку лютого уряд Ірландії планує скоротити розмір щотижневих соціальних виплат для новоприбулих українських біженців з 220 до 38,80 євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Irish Mirror.

Відповідне рішення було ухвалено урядом Ірландії перед Різдвом. Окрім скорочення виплат, обмежуватиметься і тривалість перебування новоприбулих осіб у наданому державою житлі - до 90 днів.

Зазначається, що в разі схвалення в парламенті Ірландії ініціативи зменшити щотижневі виплати до 38,80 євро, зміни набудуть чинності на початку наступного лютого.

Також очікується, що міністр інтеграції Родерік О’Горман представить уряду пропозиції щодо створення шести нових центрів прийому шукачів притулку протягом «наступного тижня або двох». Це питання обговорюватиметься на засіданні урядового підкомітету з питань України, яке відбудеться у четвер, 25 січня.

Читайте також: Ірландія не відправлятиме українців на батьківщину, поки не закінчиться війна - прем’єр

Окрім того, в уряді Ірландії наголосили, що біженцям потрібно буде переїхати в постійне житло, а не покладатися на готелі або туристичні заклади.

Як повідомлялося, на початку січня уряд Шотландії відмовився виділити 10 мільйонів фунтів стерлінгів на короткострокове житло для біженців з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-