Латвійський уряд виділив €15,6 мільйона на підтримку українців

Латвійський уряд виділив €15,6 мільйона на підтримку українців

Укрінформ
На покриття витрат, що виникають у муніципальної влади Латвії у зв'язку з прийомом та підтримкою біженців з України, уряд країни виділив на період до літа 2024 року 15 617 075 євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LSM із посиланням на Міністерство з охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку (VARAM).

Згідно з наказом Кабінету міністрів Латвії передбачено покриття таких типів витрат: забезпечення розселення та харчування (в рамках надання первинної допомоги); соціальна підтримка; освіта; підтримка заявок щодо послуг управління; діяльність пунктів координації об'єднаної державної та муніципальної допомоги на період до червня 2024 року.

VARAM використовуватиме вказану суму (і не більше), щоб раз на місяць компенсовувати латвійським самоврядуванням відповідні витрати. Раніше Мінрегіонів відповідно до рекомендацій Мінфіну вже перерахувало органам самоврядування 28 551 627,50 євро за січень-листопад 2023 року.

Читайте також: Латвія створює коаліцію для надання Україні безпілотників - вже долучилися майже 20 держав

Як повідомляв Укрінформ, станом на листопад Латвія прихистила більш ніж 50 тисяч українців, з яких - близько 20 тисяч дітей, що навчаються в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-