Епіфаній: Подвиг «кіборгів» став символом незламності та бойового духу українських воїнів

Епіфаній: Подвиг «кіборгів» став символом незламності та бойового духу українських воїнів

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній згадав захисників Донецького аеропорту та побажав Божого благословення “кіборгам”, які продовжують боротьбу з російськими окупантами.

Як передає Укрінформ, відповідний допис опублікований у Фейсбуці предстоятеля з нагоди Дня вшанування захисників Донецького аеропорту - “кіборгів”.

“Кіборгами” наших воїнів назвали за те, що в пекельних умовах, практично в повному оточенні, маючи мінімум озброєння, при шалених обстрілах ворога і руйнуваннях будівель аеропорту – вони тримали оборону, ніби володіючи надлюдською силою. А цю силу давала їм воля до життя, любов до ближніх, священний обов’язок захищати”, - зазначив Епіфаній.

Він зауважив, що фраза «Вони вистояли, не встояв бетон» – “навіки увійшла в нашу славну історію, закарбувалася в пам’яті нашого народу”.

Читайте також: ДАП – перше наше «місце сили». А потім були – Бахмут, Авдіївка, Кринки...

За словами Епіфанія, подвиг “кіборгів” “став символом незламності та бойового духу українських воїнів”.

“Вічна слава і пам՚ять полеглим воїнам, а також медикам і волонтерам, для яких та битва була останньою. І Божого благословення тим нашим «кіборгам», хто й нині продовжує боротьбу з російськими окупантами!”, - підкреслив предстоятель Православної церкви України.

Як відомо, бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів.

За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.

Міністерство оборони та Збройні сили України підписали спільний наказ, яким затверджується щорічне проведення пам’ятних заходів до Дня вшанування захисників Донецького аеропорту - 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-