Зеленський назвав неприпустимим будь-який тиск на журналістів

Зеленський назвав неприпустимим будь-який тиск на журналістів

Укрінформ
Президент України відреагував на останні атаки проти медіа, та наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на журналістів.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Окремо – щодо ситуації з нашими журналістами. Зокрема, фактом стеження за журналістами. Служба безпеки України розпочала розслідування та з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий", - наголосив глава держави.

Відео: ОП

Як повідомлялося, 15 січня журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив про залякування: напередодні невідомі намагалися потрапити до його квартири, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами “ухилянт”, “зрадник”.

Після інциденту Телеграм-канал “Карточный Офис” опублікував допис, в якому повідомлялося, нібито це військові приїхали передати журналісту повістку. Майже одночасно провокативний допис про Ніколова поширили Телеграм-канали “Вертикаль” та “Джокер”.

Читайте також: СБУ розслідує обставини прослуховування і відеозйомки співробітників Bihus.Info

16 січня було оприлюднено приховані зйомки, де видно, нібито журналісти Bihus.Info вживають заборонені речовини. Того ж дня керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Журналісти та медіа, учасники Медіаруху, закликали Президента України рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-