Російського військового судитимуть за розстріл автомобіля з цивільними на Чернігівщині

Російського військового судитимуть за розстріл автомобіля з цивільними на Чернігівщині

Укрінформ
Судитимуть російського військового за розстріл автомобіля з цивільними у березні 2022 року на тимчасово захопленій території Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисними вбивствами, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у березні 2022 року, намагаючись виїхати в більш безпечне місце, вісім цивільних жителів Прилуцького району, серед яких троє дітей, на автомобілях Skoda Superb та Renault Mеgane прямували з Ніжинського району в сторону міста Ічня Прилуцького району.

Читайте також: На Полтавщині судитимуть кримчанина, який уклав контракт з росармією і потрапив у полон ЗСУ

На автодорозі між селами Івангород та Крупичполе назустріч цивільним автомобілям рухались військовослужбовці РФ, у тому числі обвинувачений, на двох броньованих машинах типу “Тигр”. Цивільні транспортні засоби не становили для загарбників будь-якої загрози. Проте військові держави-агресора безпричинно обстріляли їх з автоматів та кулемету.

Внаслідок обстрілу водій автомобіля Skoda Superb загинув, його пасажир отримав поранення. Інші цивільні особи не постраждали.

Крім того, обвинувачений разом зі спільником знищили автомобіль Skoda Superb, здійснивши у подальшому постріли в його газовий балон.

Перебуваючи на місці, військовий РФ засобами телефонного зв’язку доповів командиру про те, що їм вдалось розстріляти лише одну автівку та водія.

Як повідомляв Укрінформ, у січні суд засудив російського військового, який розстріляв у спину двох мирних жителів Київської області, до довічного ув‘язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-