Жолнович запевнила, що у держави достатньо коштів для соцвиплат

Жолнович запевнила, що у держави достатньо коштів для соцвиплат

Ексклюзив
Укрінформ
У Міністерстві соціальної політики запевнили, що в бюджеті достатньо коштів для покриття соціальних видатків.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

«Нема потреби хвилюватись, тому що ми сьогодні забезпечені коштами для покриття соціальних видатків. У кінці листопада, ми, як міністерство, підписали угоду із Світовим банком, яка передбачає кошти на покриття усіх наших соціальних допомог», - сказала Жолнович.

Вона запевнила, що, відповідно, усі соціальні допомоги у держави є чим покривати, і питання щодо цього не виникатиме.

«А якщо говорити про пенсії, то тут нам на допомогу прийшли наші військові, я би так сказала, які допомагають не тільки на лінії зіткнення, а й єдиними соціальними внесками, які вираховуються з їхніх заробітних плат», - сказала Жолнович.

Вона підкреслила, що за рахунок цього дуже добре наповнюється Пенсійний фонд, тому виплата пенсій закривається внутрішнім ресурсом.

Читайте також: Шмигаль: Пенсії та допомоги у 2024 році будемо платити вчасно

Стосовно індексації пенсій, яка традиційно відбувається у березні кожного року, Жолнович зазначила, що Мінсоцполітики поки не розглядає ніяких варіантів її перенесення чи скасування.

«Ми плануємо традиційно виконувати всі наші стандарти, які заплановані в межах цього року. Звісно, можуть бути надзвичайні обставини, але наразі, в поточному варіанті, ми плануємо робити цю індексацію», - акцентувала міністр соцполітики.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік на соціальні видатки передбачено майже 470 млрд грн. Порівняно із 2023 роком сума збільшена на 25 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-