Пожежа у польському готелі з українськими біженцями: консул виключив підпал

Пожежа у польському готелі з українськими біженцями: консул виключив підпал

Ексклюзив
Укрінформ
Пожежа 4 січня в готелі на північному сході Польщі, де проживають громадяни України, виникла в результаті іскри від зарядного пристрою, ймовірність навмисного підпалу як причина пожежі виключається.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу розповів консул Консульства України у Гданську Олександр Плодистий.

Як зазначив консул, один з українських консульських працівників у понеділок відвідав місто Олецько Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід Польщі), де зустрівся з українцями, які постраждали в результаті пожежі в готелі, власником готелю, представниками місцевої влади, поліції і пожежної служби.

“У результаті зустрічей було з’ясовано, що підпал виключається. Основна версія - займання від іскри підключеного до електромережі зарядного пристрою”, - зазначив Плодистий.

Він додав, що є кілька свідків моменту виникнення пожежі: від іскри спалахнув зарядний пристрій, і від нього вогонь швидко перекинувся на інші предмети. У результаті пожежі повністю вигоріли три кімнати, в яких проживали громадяни України.

Читайте також: Українець визнав, що вбив свою дружину і дітей під Познанню - польський прокурор

Консул повідомив, що декілька українців отримали легкі опіки, але зараз вони почуваються добре.

За словами консула, вдалося домовитися, що більшість українців, які проживають в цьому готелі, після короткострокового перебування після пожежі у розташованій неподалік спортивній залі, у вівторок повернулися до своїх тимчасових помешкань. Натомість українські мешканці трьох номерів, які згоріли повністю, проживатимуть в іншому місці, поки ведеться ремонт у вигорілих кімнатах.

“Власник готелю тимчасово переселив їх в інший об’єкт, який розташований неподалік”, - зауважив український дипломат.

Консул повідомив, що в результаті пожежі українці не втратили своє майно чи документи.

Читайте також: У Польщі затримали двох громадян України у зв’язку зі смертю немовляти

Він зауважив, що в цьому готелі проживають біженці з України, переважно зі східних та південних регіонів України. Здебільшого це люди, які вперше виїхали за межі України. За словами консула, перебування воєнних біженців у цьому готелі покривається коштом польської держави.

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня у готелі в місті Олецько Вармінсько-Мазурського воєводства, в якому проживали 155 біженців з України, під час пожежі незначно постраждали четверо українців. У результаті рятувальної операції за допомогою гідравлічного підйомника і пожежних драбин були евакуйовані 28 осіб.

Фото надані Консульством України у Гданську

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-