Зеленський: В обмінах була довга пауза, але жодної паузи не було в переговорах

Зеленський: В обмінах була довга пауза, але жодної паузи не було в переговорах

Звернення
Укрінформ
Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів.

Про це у своєму зверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні, попри всі виклики, гарна новина за довгий час. Вдалося звільнити з російського полону більше 200 наших людей - воїнів, і дуже важливо, цивільних. Памʼятаємо про всіх українців, які у російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми піднімаємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, щоб повернути усіх наших", - сказав Зеленський.

Як додав глав держави, додому повернули і воїнів ЗСУ, і воїнів Нацгвардії, прикордонників, воїнів ВМС, більшість з них солдати та сержанти, але є й офіцери.

Читайте також: Українських захисників повернути з російського полону допомогли ОАЕ - Буданов

"Дійсно, хороший день для України. Частина з цих воїнів - захисники Маріуполя та Азовсталі. Про частину зі звільнених навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні, і вважалося, що вони зникли безвісти. Дуже важливо зберігати надію", - сказав Президент.

Він подякував усій команді, яка працювала і працює, щоб обміни продовжувались - це голова ГУР Кирило Буданов, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, представник ГУР Андрій Усов, голова СБУ Василь Малюк, голова МВС Ігор Клименко.

"І звичайно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Чим більше росіян беремо у полон, тим більш результативні будуть перемовини щодо обмінів", - сказав глава держави.

Повний текст звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні попри все, попри всі виклики – гарна новина за довгий уже час. Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей. Воїнів і – дуже важливо – цивільних. Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми порушуємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, аби повернути наших… Усіх наших.

Зараз я радий, що вдалося розблокувати обмін. Додому повернули і воїнів Збройних Сил, і воїнів Національної гвардії. Прикордонники, воїни ВМС. Більшість – солдати та сержанти. Але й офіцери. Справді хороший день для України. Частина з цих наших воїнів – захисники Маріуполя та «Азовсталі». Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні. І вважалося, що вони зниклі безвісти. Дуже важливо – зберігати надію.

Дякую всій команді, яка працювала й працює, щоб обміни продовжувались! Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко. І, звичайно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Що більше росіян беремо в полон, то більш результативні будуть перемовини щодо обмінів.

Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-