Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини» - Карандєєв

Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону «Єдині новини» - Карандєєв

Укрінформ
Українські телеканали розглядають можливість зміни формату загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю Українському радіо, передає Укрінформ.

«Мені здається, що вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані», – зазначив Карандєєв.

При цьому він висловив переконання, що рішення про запровадження мовлення ключовими телерадіоорганізаціями у форматі телемарафону "Єдині новини" було надзвичайно актуальним на першому етапі війни.

«Коли взагалі зупинилася економіка України, коли зупинилися рекламні надходження до телеканалів, коли нам треба було в форматі "ванвойсу" доносити до громадян оперативну й актуальну інформацію. Ми випрацювали такий формат, і наші ключові мовники взяли кожен свою нішу й наразі виконують ті задачі, які стоять. Хтось краще виготовляє українські новини, хтось краще працює з закордонними пунктами, у когось є більш налагоджені й цікавіші продукти студійного вироблення. Тобто кожен з учасників телемарафону доєднався своїм ресурсом. Справді, хтось більше робить роботу, хтось менше, але наразі це єдиний продукт», - додав очільник МКІП.

За його словами, марафон досяг цієї мети, коли до громадян України надходила необхідна, важлива, оперативна інформація щодо подій в країні.

Водночас, підкреслив Карандєєв, «життя йде, змінюються і наше бачення, і формати, запрацювала економіка, з’явилися рекламодавці. Сьогодні телеканали розглядають можливість зміни цього формату».

Як сказав глава МКІП, для телеканалів теж важливим є внесення нових форм, нових форматів.

«Мені здається, що вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані. І консолідованим рішенням, так само як ухвалювали рішення про запровадження «Єдиних новин», будуть і внесені зміни в цей формат. Донині держава сприяє, зокрема, фінансово, реалізації цього проєкту, покриваючи ті витрати, які здійснюють телеканали для забезпечення всіх громадян України важливою інформацією, яка нам необхідна для прийняття важливих рішень», - зазначив Карандєєв.

Читайте також: Якщо не вдосконалити телемарафон, наступний рік він не переживе - Юрчишин

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вважає «Єдині новини» одним із ключових етапів в історії незламності держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-