Для виїзду українців з окупації через РФ та Білорусь можуть ввести екстрений проїзний Червоного Хреста

Для виїзду українців з окупації через РФ та Білорусь можуть ввести екстрений проїзний Червоного Хреста

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розглянули використання міжнародного проїзного документа для виїзду українців з тимчасово окупованих територій через Росію та Білорусь.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції, передає Укрінформ.

Зазначається, що від правозахисних організацій надходять сигнали, що Росія відмовляє у перетині російсько-білоруського кордону громадянам за українськими паспортами, які бажають повернутися в Україну через гуманітарний коридор Мокрани (Білорусь) – Доманове (Україна).

Щоб допомогти в цій ситуації, правозахисники пропонують використовувати екстрений проїзний документ Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Очікується, що він має посприяти громадянам України повернутися на підконтрольну уряду територію.

«Ми повинні зробити все, щоб у наших громадян було більше можливостей повернутися на Батьківщину. Використання екстреного проїзного документа МКЧХ стане додатковим інструментом для цього», - наголосила віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Читайте також: Росіяни вивозять дітей з ТОТ через Білорусь, аби приховати факти депортації - Лубінець

Учасники наради одностайно підтримали пропозицію, оскільки очікується, що застосування такого документа створить додаткові можливості для перетину українцями кордону Росії та Білорусі.

Фото: Мінреінтеграції

Як повідомлялося, розроблений МКЧХ екстрений проїзний документ надається людям, які не мають паспорта чи іншого документа. Правовою підставою для його видачі є визнане МКЧХ універсальне право на гуманітарну ініціативу. Документ дійсний лише для поїздки в одну сторону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-