Справа про хабар: відсторонили ще двох підозрюваних суддів Київського апеляційного суду

Справа про хабар: відсторонили ще двох підозрюваних суддів Київського апеляційного суду

Укрінформ
Вища рада правосуддя до 30 січня 2024 року відсторонила від здійснення правосуддя суддів Київського апеляційного суду В’ячеслава Дзюбіна і Ігора Паленика, яких підозрюють у отриманні неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення ухвалили члени Вищої ради правосуддя під час засідання 29 грудня, на якому розглядалося відповідне клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

«Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника генерального прокурора, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити частково. Тимчасово, до 30 січня 2024 року, відсторонити суддю Київського апеляційносу суду Паленика Ігоря Григоровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності», - оголосив доповідач у даній справі очільник ВРП Григорій Усик.

Водночас пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформує: «29 грудня 2023 року Вища рада правосуддя задовольнила клопотання керівника САП та відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності ще одного суддю Київського апеляційного суду, який разом з іншими трьома суддями цього суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. за ухвалення рішення про скасування арешту майна. Строк відсторонення - до 30.01.2024».

Читайте також: Справа про хабар: усім підозрюваним суддям Київського апеляційного суду обрали застави

У пресслужбі ВРП уточнили Укрінформу, що першим члени ради відсторонили суддю Дзюбіна.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди.

За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва.

10 тис. дол. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду - Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

30 листопада прокурори САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду.

На сьогодні усі четверо підозрюваних суддів відсторонені від здійснення правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-